Noord-Holland

Heerlijk uitwaaien

Strandpaviljoens in Zandvoort aan Zee!

Typisch Nederlands en uiterst gezellig zijn de strandpaviljoens. Sommige worden op het strand geplant alleen voor de zomer, andere trotseren herfststormen en winterkou. Zandvoort aan Zee heeft 5 strandpaviljoens die het hele jaar open zijn, van gezellig nostalgisch tot stijlvol en trendy.

Culturele iconen van zand

in Zandvoort aan Zee

Acht zandkunstenaars uit heel Europa hebben de meest schitterende zandsculpturen gecreëerd waarbij ruim 200 ton zand verwerkt werd tot echte kunstwerken. Het thema van dit jaar is "Iconen uit Europa".  De sculpturen zijn tot eind november te bewonderen.

Bereikbaar Zandvoort aan Zee

De wegen naar Zandvoort aan Zee zijn een uitje op zich. Of u nu via het noorden langs het Nationaal park Zuid-Kennemerland komt, via het zuiden langs de Amsterdamse Waterleidingduinen of met de trein dwars door het prachtige Kraansvlak: u kijkt uw ogen uit!

Bereikbaarheid Zandvoort aan Zee

 

Verken de Zandvoortse bunkers!

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen letterlijk bezaaid met bunkers! Bekijk deze betonnen reuzen eens met eigen ogen van dichtbij. Onze gids vertelt alles over de geschiedenis van het gebied, de bunkers en de vele aanwezige dieren. U mag zelfs in de bunkers komen! Zin in bunkers? = Zin in Zandvoort!

Zelf coureur voor een dag

Circuit Park Zandvoort is bekend over de hele wereld. Verschillende coureurs noemen het één van de mooiste circuits ter wereld. U kunt zelf controleren of dit inderdaad zo is met een van de snelheidsarrangementen. Geniet van de snelheid van een echter sportauto en ga los op het circuit. Zin in snelheid? = Zin in Zandvoort!

Actief

in Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee is het Walhalla voor fietsers. Prachtige en gevarieerde natuur, veel dieren en strakke fietspaden. Heeft u geen fiets bij de hand, dan kunt u er eenvoudig een huren. In het centrum van Zandvoort aan Zee vindt u tevens oplaadpunten voor elektrische fietsen. Zin in Fietsen? = Zin in Zandvoort!

Dunes Beauty & Night arrangement

in Zandvoort aan Zee

Neem even tijd voor uzelf en geniet van een ontspannende massage! Een uitgebreid ontbijtbuffet, onbeperkt gebruik van de saunafaciliteiten en een Fish spa behandeling zijn inbegrepen. Prijs Dunes Beauty & Night arrangement: 90 euro p.p. per nacht op basis van min. 2 personen.

Meer informatie over arrangementen Zandvoort 

Bezoek het Hart!

Natuurlijk is de kust prachtig mooi en biedt het vele mogelijkheden, maar ook het Hart van Noord-Holland is zeker een bezoekje waard! Zo ben je vanaf Bergen binnen een half uur met de auto in Alkmaar. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Kaasmarkt of het Stoomtrammuseum in Hoorn.

Verrassende Noordzeekust

Het Hart van Noord-Holland

Schoorl, Bergen, Egmond, Castricum: genoeg leuke plaatsen aan de kust waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie.  Genieten van een drankje op een strandpaviljoen, een wandeling over het strand of wil je zien hoe kaas gemaakt wordt? Kortom, het Hart van Noord-Holland is een geweldige bestemming voor families!

Heerlijk fietsen

door polders en duinen

De Kop van Noord-Holland is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Tip: over de Omringdijk door Barsingerhorn naar het Dierenpark Van Blanckendaell en van daar naar het overdekte kinderspeelparadijs De Holle Bolle Boom.  De kids zullen zich ook uitstekend vermaken in Fort Kijkduin, in de vlindertuin Vlinderado en in het Reddingsmuseum in Den Helder!

Zuiderzeemuseum

Jong en oud kan er op een leuke en aangename manier het verhaal van de Zuiderzee beleven.  Medewerkers tonen historische ambachten en het dagelijkse leven van begin vorige eeuw. Bezoek ook het binnenmuseum met het hele gezin en ontdek de schatkamer van de Zuiderzee. 2012 is in het Zuiderzeemuseum het Jaar van het Water. Hier vind je alle informatie!

Noord-Holland

Zin in Zandvoort ?

Anna heeft veel te vertellen:"Tijdens de safari in de duinen heb ik herten en konijnen gezien. Daarna zijn we naar het subtropische zwembad geweest. In het strandjutter Museum was een echte strandjutter die ons alles heeft uitgelegd!  Dat was echt cool!"

Meer info en accomodaties: www.vvvzandvoort.nl

Midden (Alkmaar, Bergen, Egmond & Co)

Ben je klaar voor het Hart van Noord-Holland ? Hier vind je alles voor een geslaagde familievakantie! Het sprookjespark, een ritje met de stoomtrein, een boottochtje of een bezoek aan het Zuiderzeemuseum : hier klopt het hart van de regio!

Meer info en accomodaties : www.vvvnoordzeekust.nl

Verblijfsaccommodatie

Vakantiehuizen in Noord-Holland

Een kilometerslang kindvriendelijk strand ligt voor u klaar en kent geen openingstijden.  Leer zeesurfen of "try to fly a kite". Lekker ravotten in een attractiepark? Een avontuurlijke tocht op het wad naar de zeehondjes? Op de fiets langs verborgen plekjes?

Meer informatie over vakantiewoningen in Noord-Holland

Noord-Holland

Noord-Holland

Noord-Holland

Badplaatsen A-Z

 1. Bergen aan Zee
  Zee Aquarium, Jazz & Sail Festival
 2. Callantsoog
  Natuurreservaat, botenstrand
 3. Castricum
  Duinen, bezoekerscentrum, Kart World
 4. Den Helder
  Fort Kijkduin, Marinedagen, vuurtoren
 5. Egmond aan Zee
  Blauwe Vlag, vuurtoren, tulpenvelden
 6. Julianadorp
  Blauwe Vlag, pluktuin, subtropisch zwemparadijs
 7. Petten
  Blauwe Vlag en natuurreservaat
 8. Schoorl
  Wandelroutes, dierenpark, bootverhuur
 9. Zandvoort
  Circuit Park, subtropisch zwemparadijs, Jutters Mu-ZEE-um
Aanmelden voor de nieuwsbrief